Опубліковано Залишити коментар

Шкода аерозолів для людини

Бажання створити атмосферу нового року і додати повітрю в квартирі «альпійської свіжості» може обернутися сумними наслідками.

Дуже добре, якщо ви дбаєте про природу і поставили вдома штучну ялинку. Але не варто використовувати спіреї з балончиків, для того, щоб ялинка запахла. Як справжня. Це стосується і всіх інших аерозолів, яке зараз дуже широко рекламують.

Ви повинні розуміти, що ці аромати виходять в результаті найскладніших хімічних поєднань речовин, які, як правило, мають штучну основу. При розпиленні ці хімічні речовини швидко розподіляються в повітрі приміщення і довго знаходиться в підвішеному стані. Неминуче, частина розпорошеної основи сідає на шкіру, Вашу і Ваших дітей, для яких це свято організовано. Багато компаній також взяли моду ставити маленькі штучні ялинки, з штучним ароматом і снігом з балончика. У невеликому офісному приміщенні аерозолі перетворюють повітря на справжню отруту.

Особливо аерозолі небезпечні під час вагітності і в ранньому дитячому віці. Британські вчені досліджували стан здоров’я 14,000 дітей починаючи з народження. Визначили рівень летких речовин у житлових приміщеннях та опитали матерів щодо частоти використання ними аерозолів та освіжувачів повітря. Встановлено, що в сім’ях, де використовували аерозолі більше одного разу на тиждень, 32% відсотка дітей страждали діареєю, частіше спостерігалися і болі у вухах. Велика ж концентрація летких органічних компонентів під час новорічного застілля в комплексі з бенгальськими вогнями або свічками може завдати серйозної шкоди.

До складу будь-яких освіжувачів входять леткі речовини, які здатні викликати алергічну реакцію, набряки слизової оболонки носа, глотки, очей, висип і т.д. людина вдихає токсичні компоненти, також вони всмоктуються через шкіру.

Багато виробників ретельно приховують склад. Але хто зможе розібрати, що до чого, навіть якщо склад буде. Тому багато хто просто слідують рекламі і кладуть аерозоль в купівельну корзину. І дуже шкода. Наприклад, бензоат натрію, здатний провокувати мутацію ДНК, хвороба Паркінсона і цироз печінки. Нітрит натрію-сильна отрута. В організмі він зв’язується з гемоглобіном – утворюється метгемоглобін. Це окислений гемоглобін, позбавлений здатності переносити кисень. Внаслідок сильного отруєння виникає анемія (недокрів’я). І список великий.

Не буду лякати, адже вихід є. По-перше, свіжістю пахне тільки чисте повітря. Все інше-спроби завуалювати або перебити істинний запах. Засіб Odorgone запатентований в США, і виробляють його з натуральних екстрактів і масел (35 видів), перевірених століттями і багатьма поколіннями. Завдяки цьому, продукт є абсолютно нешкідливим для людини і навколишнього середовища.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + 1 =